Flinke piker blir ikke skilt

bloggbilde

Flinkis er mitt mellomnavn. Jeg har alltid gjort det alle andre forventer av meg. På A4 listen min kunne jeg krysse av for det meste; fullført studier, fast jobb, ekteskap, barn, hus, hage, stakittgjerde, bil, sydentur en gang i året… Det eneste som manglet var bikkja og flaggstangen. Det perfekte fullkomne livet…

Jeg hadde alt. Jeg burde vært lykkelig. Og de fleste trodde jeg var lykkelig, for jeg skjuler det godt bak fasaden. Når folk spurte hvordan det gikk, så svarte jeg alltid at det går bra, og folk trodde på meg. Jeg trodde vel også på det selv. For aldri i verden at jeg skulle bli skilt. Før jeg giftet meg, så hadde jeg et eneste løfte til meg selv; barna mine skal aldri ende opp som skilsmissebarn. For de skal vokse opp i et trygt hjem hvor foreldrene har avlagt et løfte om å være sammen resten av livet og det løftet skulle holdes for evig og alltid. Og jeg har hatt så mange meninger om folk som skiller seg; folk gir opp for lett osv…

Plutselig så står jeg der selv. Møter meg selv i døren. Har mislykket prosjekt ekteskap/ familieliv. Brutte løfter. Har sviktet barna mine. Kan høre hva folk sier; hun er bare gjennom en tullete fase, hun finner på mye rart, hun gav opp for lett, hvordan går det an å være så dum å forlate den beste mannen jeg noensinne kommer til å få… Og det er kanskje derfor jeg føler at jeg står i skammekroken, og ikke klarer å bevege meg bort fra den.

I tillegg til bruddet; jeg står på bar bakke; som et lite barn. Jeg vet ikke hvor jeg er om et år. Studiene går i motbakke. Har ingen jobb. Hele livet mitt er i kaos. Det var ikke sånn det skulle være, for flinke jenter skiller seg ikke! Og flinke jenter forteller i hvert fall ikke andre hvordan det egentlig står til med livet. For flinke jenter klarer seg selv! Selv om det rakner på innsiden. Siden jeg har skapt situasjonen selv; så er det jo bare å ta seg sammen. Og det har jeg gjort hele livet; tatt meg sammen! Men fasaden slår sprekker. Jeg har mislykket det livet jeg strebet så hardt etter. Og som er idealbildet for de fleste.

Ny start, sier noen. Jeg er ikke sikker. Jeg klarer liksom ikke å tenke, eller å rikke føttene framover. Det er som om de er limt til bakken, og jeg står på stedets hvil. Aner ikke hvordan jeg skal komme meg framover. I frykt for å mislykkes i enda flere ting. Hva vil folk si? Jeg prøver å drite i hva folk sier, men det er ikke lett, når jeg bare føler at jeg har sviktet alle rundt meg, uansett hva jeg gjør, fordi jeg ikke klarer å leve opp til folks forventninger. Om å bli noe. For jeg er jo ingenting. Og det blir jo aldri jævla bra nok! Så da har jeg bare lyst til å gi opp! For kanskje jeg bare må innse at folk har rett, at jeg rett og slett ikke er bra eller flink nok! Det er derfor jeg verken klarer å skrive eller studere for tiden. Jeg kaster bort tiden. Jeg som liksom skal være flink pike, men jeg klarer ikke å leve opp til det lenger.

Jeg er bare et menneske med masse feil og mangler, som strever med å puste for tiden. Folk får ta meg som jeg er, selv om det også er skummelt, for tenk om de finner ut at det er ingenting der. Det er derfor jeg har visket meg selv ut hele livet, og lekt flinkis. Nå som jeg ikke klarer det engang, så står jeg der da, på bar bakke og det er bare opp til meg å fylle hulrommet uten masken…

 

4 kommentarer om “Flinke piker blir ikke skilt”

  1. Flinke piker blir ikke skilt.
    Skikkelig flinke piker blir skilt når de finner ut at de er i et ekteskap som ikke fungerer. Man kan ikke sette helt fingeren på det, eller når det skjedde, men å ta ett voksent valg når man står med dritt til halsen er bare og ta av seg hatten for.
    Jeg heier fortsatt på deg!

    Likt av 1 person

  2. Modige piker blir skilt! Om forholdet ikke fungerer så skal man da bare fortsette? Om man ikke er lykkelig, skal man da overse det? Èn ting som er helt sikkert er at barn senser sånne ting. De merker når foreldrene ikke har det bra sammen. Da er det bedre å være ærlig, finne lykken igjen, selv om det i seg selv er en prosess og krever mye tid og smerte. Ikke gi opp deg selv, du har nettopp begynt. ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s